Opnieuw aanhoudingen in brandonderzoek

vrijdag 4 september 2015

Hoogeveen - De politie heeft vrijdagmorgen twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de branden in Hoogeveen. Het gaat om een man van 19 jaar uit Hoogeveen en een 21-jarige man uit Veenoord.

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere branden van de laatste tijd in Hoogeveen. Een rechercheteam doet al langere tijd onderzoek naar de brandstichtingen in Hoogeveen, die vermoedelijk zijn toe te schrijven aan meerdere brandstichters. Het aantal verdachten dat nu vast zit ligt op drie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ondanks de aanhoudingen van vandaag blijft de politie alert. De politie doet nog steeds een beroep op inwoners van Hoogeveen om alert te blijven: houd ogen en oren open en meld verdachte situaties bij de politie. De meeste branden zijn weliswaar in de nachtelijke uren, maar het is niet ondenkbaar dat een brandstichter zich overdag voorbereidt en bijvoorbeeld een locatie verkent.

-  Politie Noord-Nederland via 0900-8844 , bij heterdaadsituaties 1-1-2

-  Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

-  Meldformulier politie.nl

-  Via de politie-app

De politie zet in het opsporingsonderzoek ook Burgernet in. Hoewel de meeste branden zich in de nachtelijke uren voordoen en we ons realiseren dat we mogelijk mensen in hun nachtrust storen, kiezen we toch voor dit middel. De ervaring leert ons dat dat vaak veel interessante informatie oplevert. Ook in het brandenonderzoek hebben deelnemers van Burgernet al interessante informatie aangeleverd. Als u niet in uw nachtrust gestoord wil worden door Burgernet, kunt u dit aanpassen in de instellingen van Burgernet. Aanmelden voor burgernet kan op www.burgernet.nl.

Kijk voor meer informatie over het brandenonderzoek op de buurtpagina op politie.nl.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuweroord | 112 alarmeringen Nieuweroord | Goedkoop Tanken in Nieuweroord | Supermarkten in Nieuweroord | Weerbericht Nieuweroord