Witte voetjesactie Hoogeveen

woensdag 19 februari 2014

Hoogeveen - In het kader van woning inbraakpreventie (Donkere Dagen Offensief), is dinsdagavond in de wijk Krakeel een zogenaamde ?witte voetjesactie? gehouden. Een actie bedoeld om mensen bewust te maken van de kans op een inbraak of insluiping in hun woning.

De witte voetjesactie confronteert bewoners met hun eigen gedragen de risico?s daarvan. Tijdens de actie trokken agenten de wijk in, vergezeldvan medewerkers van de gemeente Hoogeveen, woningstichting, welzijnswerk en hetDrenthe college.

Op plaatsen waar het voor inbrekers eenvoudig werd gemaakt om inte breken, is een gesprek aangegaan met de bewoners. Het doel van de aktie isuitgelegd en bewoners kregen preventieadviezen. Waar bewoners niet thuis warenwerden een ?wit voetje? en eenpreventieflyer achtergelaten.

De actie in de wijk leverde veelal dezelfde aandachtspunten op.Vaak bleken poortdeuren niet op slot en werden onafgesloten achterdeuren,schuur- of garagedeuren of ramen aangetroffen. Ook fietsen en auto?s stondenniet altijd op slot. In totaal zijn 120 ?witte voetjes? achtergelaten.

De reacties van inwoners op de actie waren doorgaans positief.Veel mensen realiseerden zich niet hoe gemakkelijk ze het inbrekers maakten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuweroord | 112 alarmeringen Nieuweroord | Goedkoop Tanken in Nieuweroord | Supermarkten in Nieuweroord | Weerbericht Nieuweroord