Zwaar vuurwerk veroorzaakt ravage

dinsdag 29 december 2009

In de nacht van maandag op dinsdag is zwaar vuurwerk door een brievenbus van de voordeur van een woning aan de Tandarts Schipperstraat geduwd. Ter plekke bleek het vuurwerk een ravage te hebben aangericht. Agenten zagen de glasscherven al op straat liggen; beide ruiten van de voordeur lagen eruit. Door de knal was het plafond in het halletje totaal vernield en in de muur naast de voordeur liep van boven naar beneden een scheur.
Agenten constateerden verder dat op de eerste verdieping twee deuren waren ontzet, dat een plafonni re totaal was vernield en het luik naar de zolder was uit zijn voegen gevlogen. Buiten de woning bleek dat een geparkeerde auto ook was beschadigd door rondvliegend glas. De 24-jarige bewoner van de woning verklaarde tegenover de politie dat hij net lag te slapen en wakker werd van de rookontwikkeling, de knal had de man niet gehoord. De man raakte niet gewond. (2009064173) Politie controleert op vuurwerk EMMEN Maandagavond heeft de politie in de wijk Bargeres gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk. Op de Rolderbrink zagen agenten dat bij een woning vuurwerk werd afgestoken door twee jongens (12 en 14 jaar) uit Emmen. De jongens werden hierop aangesproken. Gezien hun leeftijd zullen de jongens een HALT-traject moeten doorlopen. (2009064121) MEPPEL De politie heeft maandagavond in de wijk Koedijkslanden gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk. Agenten hoorden op de Jan Vermeerstraat meerdere knallen bij een woning. In een achtertuin van de woning werden twee jongens (13 en 14 jaar) uit Meppel betrapt toen zij vuurwerk wilden aansteken. De jongens verklaarden tegenover de agenten dat ze het vuurwerk op een vakantie hadden gekocht. In de woning troffen de agenten nog meer vuurwerk aan. Alles bleek illegaal te zijn en werd in beslag genomen. De agenten namen onder andere 6 vuurpijlen, 4 dozen strijkers en diverse sierpotten in beslag. (2009064117) VEENOORD Maandagavond heeft de politie in de buurt van de Groen van Prinstererstraat gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk. Agenten waren door buurtbewoners aangesproken op overlast van geknal en stank van rook. Agenten kwamen al snel twee jongens tegen (14 jaar uit Veenoord en 16 jaar uit Holwierde). De jongens stonden om een vuurtje op een parkeerplaats van de Groen van Prinstererstraat en zij staken knalvuurwerk af. De jongens werden hierop aangesproken en het vuurwerk werd in beslag genomen. Gezien hun leeftijd zullen de jongens een HALT-traject moeten doorlopen. (2009064128) Bestemd voor de media Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuweroord | 112 alarmeringen Nieuweroord | Goedkoop Tanken in Nieuweroord | Supermarkten in Nieuweroord | Weerbericht Nieuweroord