Drugs en tabletteermachine aangetroffen, 4 verdachten aangehouden

vrijdag 15 juli 2016

Elim - De politie heeft woensdag in een drugslab een tabletteermachine en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De politie kwam dit lab in Elim op het spoor na informatie uit een groot onderzoek. Vier verdachten zijn aangehouden.

De recherche viel afgelopen woensdag een woning en garage in Elim binnen en trof een zeer professioneel XTC-lab aan. In het lab stonden veel verschillende vloeistoffen, half- en eindproducten. In de woning werd een tabletteermachine aangetroffen met een productiecapaciteit van 40.000 tot 50.000 pillen per uur.

Direct na het aantreffen van het XTC-lab in Drenthe werden een 43-jarige man en zijn 45-jarige vriendin aangehouden in hun luxueuze  ingerichte woning te Den Haag. De recherche trof hier zes kilo synthetische drugs aan en onderdelen van een tabletteermachine.

In de woning werden ook laptops, telefoons, administratie en gegevensdragers aangetroffen en inbeslaggenomen.

De 43-jarige man is ook eigenaar van een vrijstaande woning in Zwartemeer. Op dit adres werd in 2004 al een tabletteermachine in beslag genomen. In de kelder van de woning werd nu een professionele hennepplantage en droogruimte aangetroffen. In totaal zijn 720 planten en 300 stekjes in beslag genomen. De in de woning aanwezige personen, een 65-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Portugal, zijn aangehouden.

De startinformatie van dit onderzoek komt voort uit het onderzoek Explorer naar het bedrijf Party King uit Best waar de politie begin april een inval deed. Het bedrijf bleek een dekmantel voor een ontmoetingsplek van verdachten van drugscriminaliteit. Het onderzoek Explorer maakt onderdeel uit van de geïntensiveerde aanpak van drugscriminaliteit in het zuiden van het land.

Twee van de vier verdachten zitten nog vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter- commissaris in Den Bosch.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuweroord | 112 alarmeringen Nieuweroord | Goedkoop Tanken in Nieuweroord | Supermarkten in Nieuweroord | Weerbericht Nieuweroord