Inbreker op heterdaad aangehouden

maandag 15 juni 2009

Een snelle melding van een omwonende en een goed signalement van een andere getuige zorgden er in de nacht van zondag op maandag voor dat de politie een inbreker kon aanhouden. De man wordt verdacht van meerdere inbraken en is voor nader onderzoek ingesloten.
Omstreeks 02.30 uur belde een omwonende de politie omdat hij een verdachte man had zien lopen en vanuit de Alteveerstraat glasgerinkel had gehoord. Bij een winkel aan deze straat bleek een ruit te zijn ingegooid. Een getuige van deze vernieling of inbraak gaf de politie een goed signalement van de gevluchte dader. De politie begon hierop een uitgebreid onderzoek naar de verdachte. Een paar uur later werd de verdachte gesignaleerd in park Dwingeland waarbij hij bij het zien van de politie vluchtte. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden op het Stoekeplein. Omdat hij zich verzette tegen zijn aanhouding gebruikte de politie pepperspray. De man is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De verdachte is een 27 jarige man uit Hoogeveen. Bij zijn aanhouding was hij duidelijk waarneembaar onder invloed van drugs. De man wordt ook verdacht van een inbraak die eerder in de nacht gepleegd is in een woning in de Hoogeveense wijk De Weide. (2009018968) Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592-451280. De voorlichter is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuweroord | 112 alarmeringen Nieuweroord | Goedkoop Tanken in Nieuweroord | Supermarkten in Nieuweroord | Weerbericht Nieuweroord