Politie houdt vier verdachten van woninginbraken aan

dinsdag 9 december 2014

Hoogeveen - De politie hield dinsdagmorgen in Hoogeveen, Meppel en in een klein dorp in de omgeving van Hoogeveen, vier verdachten van woninginbraken aan. De mannen, twee van 23, n van 24 en n van 25-jaar oud, zijn inwoners van Hoogeveen.

Ze worden ervan verdacht meerdere woninginbraken, in de periodevan juli tot heden, in Meppel, Hoogeveen en in het noorden van de provincieOverijssel te hebben gepleegd. De buit bestond hoofdzakelijk uit geld ensieraden. Van het gestolen geld werden luxe goederen, auto?s en completeinboedels gekocht. Naast het onderzoek naar de inbraken wordt nog eenStrafrechtelijk Financieel Onderzoek ingesteld. De aangehouden verdachten zijnovergebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Huiszoekingen

Tijdens het onderzoek werden op diverse locaties in Hoogeveen,Meppel, Hollandscheveld en in woning in een klein dorp in de omgeving vanHoogeveen, onder leiding van de rechter-commissaris, huiszoekingen gedaan.Daarbij werden onder andere sieraden, geld, computers en professioneelbouwgereedschap in beslag genomen. Ook andere eigendommen van de verdachten,zoals zeven personenauto?s en een aanhangwagen werden in beslag genomen.

Afpakken

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd om erfinancieel beter van te worden. Door dit crimineel verkregen vermogen af tepakken, maakt de overheid duidelijk dat misdaad niet loont. Steeds vaker wordtbeslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manierwordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan wordengend na een veroordeling door de rechtbank. Criminelen verliezen niet alleenhet misdaadgeld of hun luxe goederen, maar daarmee ook hun status in hetcriminele milieu. Met het afgepakte vermogen worden, indien mogelijk, eerstslachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft, vloeit in de staatskas. Daarnaastkan dat afgepakte vermogen niet meer gebruikt worden voor het financieren vannieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Noord-Nederland veiliger.

Georganiseerde criminaliteit

De aanpak van de georganiseerde criminaliteit, waar witwassenonder valt, is een landelijke prioriteit voor de politie en het OpenbaarMinisterie. Er zijn vaak grote geldbedragen gemoeid bij grootschaligewitwaspraktijken. Dergelijke onderzoeken richten zich niet alleen op dewitwasser, maar ook op facilitators en gelegenheidsstructuren. Dus de mensenen/of bedrijven die de witwasser behulpzaam zijn bij het versluieren vanvermogen. Vaak wordt illegaal verkregen vermogen genvesteerd in legalebranches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld isuiterst zorgelijk.

Woninginbraken

Woninginbraken hebben een groteimpact op slachtoffers. Daarom heeft de aanpak van woninginbraken hogeprioriteit bij de politie. In Noord-Nederland steeg het aantal woninginbraken in2013, terwijl het landelijk daalde. Dat moet stoppen! Elke woninginbraak is ern te veel. De komende jaren willen we het aantal woninginbraken verlagen van6700 naar minder dan 5500 per jaar.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuweroord | 112 alarmeringen Nieuweroord | Goedkoop Tanken in Nieuweroord | Supermarkten in Nieuweroord | Weerbericht Nieuweroord