Achtervolging na diefstal van auto

vrijdag 17 april 2015

Hoogeveen - Een 30-jarige inwoner van Hoogeveen is donderdagavond aangehouden na heling of diefstal van een auto en een wilde achtervolging door Hoogeveen. Op een gegeven moment is zelfs besloten de achtervolging te staken vanwege de veiligheid. De man werd uiteindelijk toch aangehouden. Getuigen of mensen die zelf moesten uitwijken voor de man worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogeveen.

De auto werd woensdagnacht gestolen in Spier. Agenten zijn bijbekenden van de politie gaan kijken en troffen de gestolen auto bij de woningvan de man. Ze zijn gaan posten en toen de man instapte en hij de agenten zag,ging hij er gauw vandoor. Agenten gingen er achteraan. In de Alteveerstraat reedhij tegen het verkeer in. De agenten kregen versterking van collega?s. Via onderandere de Korte Wijkstraat, de Kanaalweg, de Wolfsbosstraat en over het fietspadlangs de Mr. Cramerweg reed hij met hoge snelheid richting de Valkenlaan.Fietsers konden net op tijd afstappen om een aanrijding te voorkomen.

De agenten kregen van de meldkamer de opdracht om de achtervolging testaken. Korte tijd later werd de auto aangetroffen in de Pronkstraat. Deverdachte was gevlucht. In de Schultestraat kon hij worden aangehouden. Hij zitvast en wordt verhoord. Er kwamen meerdere schademeldingen bij de politiebinnen. Vandaag wordt alles genventariseerd en nader onderzocht. Indien menseniets gezien hebben of zelf moesten uitwijken voor deze man, worden verzochtcontact op te nemen met de politie in Hoogeveen:

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuweroord | 112 alarmeringen Nieuweroord | Goedkoop Tanken in Nieuweroord | Supermarkten in Nieuweroord | Weerbericht Nieuweroord