Satudarahlid in bezit van wapens en munitie

donderdag 23 oktober 2014

Nieuwlande - In een woning aan de Bernhardlaan in Nieuwlande heeft de politie een gasalarmpistool, een ploertendoder en acht oefengranaten aangetroffen. De bewoner is lid van motorclub Satudarah.

In de nacht van zondag op maandag werd in de woning een invalgedaan naar klachten over een sterke henneplucht. De politie trof toen eenaantal vaten met gedroogde henneptoppen aan. Uit onderzoek is gebleken dat hetgaat om 18,5 kg gedroogde hennep. Op dat moment werden het Satudarahlid en vierandere personen aangehouden voor de opiumwet. Nader onderzoek in de woningleverde vervolgens het gasalarmpistool, de ploertendoder en de oefengranaten op.Ook werd nog 100 gram van vermoedelijk speed aangetroffen. De bewoner wordtnaast hennepbezit daarom ook verdacht van het overtreden van de wet wapens enmunitie. Zowel de drugs als de wapens en oefengranaten zijn in beslag genomen.De oefengranaten worden door de EOD opgehaald.

De vijf verdachten zijn inmiddels allemaal verhoord en invrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Stop criminele activiteiten motorbendes

De aanpak van criminele motorclubs heeft hoge prioriteit voorpolitie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze criminele motorclubszijn op grote schaal betrokken of inmiddels veroordeeld voor misdrijven alsdrugs- en wapenhandel, afpersing en mishandeling. Uit onderzoek blijkt dat 80procent van de leden van beruchte motorclubs zoals de Hells Angels, Satudarah enNo Surrender een strafblad heeft. Bijna 30 procent is zelfs veelpleger, watinhoudt dat ze meer dan tien veroordelingen op hun naam hebben.

Klikhiervoor eerdere berichtgeving.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuweroord | 112 alarmeringen Nieuweroord | Goedkoop Tanken in Nieuweroord | Supermarkten in Nieuweroord | Weerbericht Nieuweroord